Zoek

Over ons

Coaching & Begeleiding, Training & Opleiding met oog voor mens en organisatie

Wij zijn Bert Stienaers en Griet Van Gansberghe. 

Sinds 2002 begeleiden we met Vice Versa groepen en teams. Je kan bij ons terecht voor coaching, begeleiding, opleidingen en workshops rond persoonlijke ontwikkeling, leiderschapsontwikkeling en teamontwikkeling , in en voor jouw organisatie.

Wij willen het vuur van onze bezieling doorgeven waardoor mensen in verbinding het beste van zichzelf kunnen geven.

Bert Stienaers

Mijn naam is Bert en voor mij staan mensen en relaties centraal.

Mijn loopbaan begon als spellenmaker en docent dramatische vorming. Ik ontwikkelde educatieve spelvormen rond maatschappelijke thema’s en maakte samen met kinderen en jongeren theaterproducties.  Spelen en leren vormden de basis voor mijn verdere loopbaan.  

In 1994 behaalde ik mijn diploma als gestaltpsychotherapeut, waarna ik naast een eigen praktijk ook als zelfstandig trainer aan de slag ging.
Mijn werk bij Outward Bound® België bracht me in contact met ervaringsleren om mensen te begeleiden, voornamelijk via natuurlijke en uitdagende activiteiten zoals klimmen, speleologie, touwenparcours, staptochten en samenwerkingsopdrachten.

In 2002 startte ik mijn eigen organisatie, Vice Versa. Verbindende Communicatie vormt de basis van mijn aanpak, waarin ik me diepgaand heb gespecialiseerd.
Het is voor mij een levensfilosofie waarin ik andere elementen en principes, zoals Systemisch Werk integreer.

Relationeel leren en ervaringsleren zijn begrippen die aan me kleven. Confrontatie ga ik niet uit de weg en aan de boom schudden doe ik vanuit het geloof in wie de ander is en wat die kan. Ik zet vlot denkprocessen om in een simpele taal. Ik geniet ervan om mensen te ontmoeten, te leren, te groeien en te integreren.

Griet Van Gansberghe

Mijn naam is Griet en ontmoeting met de ander en wat van daaruit groeit, is wat mij inspireert.
Mijn werkend leven begon in 1999 als leerkracht in het middelbaar onderwijs, een boeiende job waarbij mijn focus lag op het groepsgebeuren, de leerprocessen en het welbevinden van de leerlingen.

In 2017 studeerde ik af als gestaltpsychotherapeut en combineerde ik het lesgeven met een eigen psychotherapiepraktijk, waarbij stilstaan bij de ervaring en beleving de basis zijn.

In 2020 combineerde ik mijn privépraktijk met de job van studententherapeut bij de Artevelde Hogeschool. Daar begeleidde ik studenten met individuele therapie en groepssessies rond thema’s als omgaan met stress, communicatievaardigheden, zelfkennis, veerkracht, enz.

In 2022 maakte ik de overstap naar een volledig zelfstandige praktijk. Hierin combineer ik dat waar mijn passie ligt: individuele – en groepsprocessen begeleiden en kennis en vaardigheden overbrengen, steeds vanuit ervaringsgericht en relationeel leren. Mijn insteek ligt bij zelfzorg, vanuit het idee dat je via contact met jezelf ook in echt contact komt met de ander, het team en de organisatie waarvoor je werkt.

In 2024 richtten Bert en ik onze gezamenlijke praktijk ‘Stromen’ op. Hierin richten we ons tot ieder die op zoek is naar ondersteuning in het persoonlijk proces, dit individueel en via een groepsaanbod.

Bij Vice Versa focus ik mij voornamelijk op thema’s die groei en ontwikkeling mogelijk maken. Ik geef workshops rond persoonlijk leiderschap, communicatie, sociale vaardigheden, zelfzorg, omgaan met stress, veerkracht, enz. en begeleid teams en medewerkers. Mijn aandacht ligt bij iedere persoon, het team, het contact en het groeiproces.

Wat wij in het leven het meest nodig hebben,
is iemand die er ons toe brengt te doen
waartoe wij in staat zijn.

~ Ralph Waldo Emerson