Zoek

Hallo,

Het is weer een hele tijd geleden dat ik jullie een nieuwsbrief toestuurde.

Zelf heb ik heel die tijd niet stilgezeten. Ik volgde het voorbije jaar een opleiding rond ‘The Work’, van Byron Katie. Dit was voor mij een zeer inspirerende en verdiepende manier om Verbindende Communicatie nog meer body te geven. Ik licht me even toe…..

Verbindende Communicatie is een krachtige manier om in contact te komen met jezelf en anderen. Het helpt heel erg om met mededogen te onderzoeken welke Gevoelens en Behoeften er spelen bij jezelf of bij de ander. Tijdens mijn workshops merk ik steeds weer hoe velen onder ons geen contact meer hebben met hun Behoeften, laat staan er woorden aan kunnen geven.

Anderzijds merk ik, ook soms nog bij mezelf, dat het durven toelaten van gevoelens vaak gepaard gaat met weerstand, rationaliseringen, kortom…. een vorm van zelfbescherming om geen contact te maken met de eigen kwetsbaarheid en bijgevolg de schoonheid van de Behoeften die in je leven!

En wanneer we daar wel in slagen ontstaat er een mooi contact. Eerst met jezelf en vervolgens met de ander. Het afgelopen jaar heb ik vaak in teams en organisaties gezien hoe mensen via verbindende communicatie in staat zijn om hun bescherming los te laten en te spreken met elkaar vanuit dat waar het werkelijk over gaat, nl wat voor mij zo belangrijk is en hoe de ander daarin kan bijdragen.

Deze weg zet ik graag verder in de toekomst en wil zowel in organisaties als in een open aanbod hiermee verder aan de slag. Het voelt zo fijn en geeft me zin om bij te dragen aan de onderlinge relaties en mooie behoeften van mensen. Zo rakend, zo mooi, zo kwetsbaar zo herkenbaar.

Dank jullie wel allemaal voor het vertrouwen dat ik steeds krijg en kreeg.

 

Daarnaast heb ik ook meer in een coachende context met individuen mogen werken die willen stilstaan bij zichzelf, hun vragen, hun behoeften, en hun belemmerende gedachten.

En daar heeft ‘The Work’ een sterk toegevoegde waarde in mijn begeleidingen. Met behulp van enkele krachtige vragen kunnen mensen beperkende gedachten over zichzelf en anderen onderzoeken op een zeer indringende wijze.

Ikzelf ervaar het als een verdiepende en ‘spirituele’ dimensie naast Verbindende Communicatie. Het helpt mij alvast om mijn gedachten ten gronde te onderzoeken op hun ‘waarheid’. Als je zelf met deze vragen aan de slag wilt gaan nav een beperkende gedachte over een situatie of persoon kan je op mijn website alvast een werkblad vinden. Belangrijk bij dit onderzoek is dat je de gevoelens die bovenkomen steeds durft te voelen!

Hoe meer gevoelens je kan verwelkomen in elke ervaring, hoe meer ontspannen jij jezelf kan zijn. Angstige gedachten transformeren niet, maar gevoelde angst wel!

Toen ik me enkele dagen geleden heel erg verdrietig voelde onderzocht ik de gedachte die dit verdriet voedde: ‘Ik ben niet de moeite waard! Ik ben een loser! Door ‘the work’ toe te passen op deze pijnlijke gedachte kwam het echte verdriet naar boven en ’s anderendaags werd ik wonder boven wonder wakker vol positieve energie en kracht. Het diep durven toelaten van het verdriet transformeerde het gevoel, enkel en alleen omdat ik mooie voorbeelden vond voor de omkeringen: ‘Ik ben wel de moeite waard’ en verder ‘Mijn denken over mezelf is niet de moeite waard!

Het voelt nog steeds als een soort ‘ontwaken’!

 ‘If you take the label (story or judgement) of the feelings, its love!’                                                                                     (Byron Katie)

 

En ik vervolg mijn weg, een boeiend zoeken met mezelf, met anderen.

Echter niet langer met dit soort nieuwsbrieven.

Op 25 mei treedt de nieuwe Europese privacywetgeving in werking. Het is een aanpassing die gebruikers meer rechten geeft over het gebruik van de eigen persoonsgegevens. Enkel op jouw expliciet verzoek mag je een nieuwsbrief ontvangen.

Vermits ik er niet in slaag om op regelmatige wijze een nieuwsbrief te versturen heb ik dan ook beslist om dit in de toekomst niet meer op deze wijze te doen. Dit is bijgevolg de laatste brief die ik je toestuur.

Ik hoop dat ik je met de nieuwsbrieven heb kunnen inspireren. Wanneer je verder op de hoogte wenst te blijven van het reilen en zeilen van Vice Versa kan je steeds mijn website raadplegen. Ook via facebook , linkedIn en binnenkort instagram zal ik regelmatig iets proberen posten. Via die weg kunnen jullie me blijven volgen.

En voor heel concrete vragen mogen jullie me natuurlijk steeds mailen of bellen.

 

Ik wens je veel verbinding toe, met jezelf, met anderen. Graag tot bij gelegenheid,

Bert